Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

Το Μεσογειακό Πρωϊνό και οι Μεσογειακοί αγώνες το 2013


















Το Μεσογειακό Πρωϊνό ενόψει
Μεσογειακών 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΜΙΑ ΓΗ, ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ
(Mediterranean: One Ground, One Sea)

Πραγματοποιήθηκε χθες 24/11 η πρώτη δράση με τίτλο Μεσογειακό Πρωϊνό του πολιτιστικού προγράμματος ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ: ΜΙΑ ΓΗ, ΜΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑ που υλοποιούν από κοινού το 3ο ΕΠΑΛ Βόλου και το Ιδιωτικό Γυμνάσιο Ο ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ Ο ΝΕΟΣ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος το οποίο ευγενικά παραχώρησε η Ι.Μ.Δ.

Στην παρέστησαν και απεύθυναν χαιρετισμό ο Προϊστάμενος Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Ν.Μαγνησίας κ. Γεώργιος Τζανιδάκης, ο προϊστάμενος Γραφείου Φυσικής Αγωγής κ. Νίκος Παπαχρήστος, εκπρόσωπος του ιδρύματος «ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ», η Διευθύντρια του Γυμνασίου Άγιου Απόστολου του νέου κ. Αδαμαντία Μαρδέλη - Δολιανίτη, ο Διευθυντής ο 3ου ΕΠΑΛ Βόλου κ. Νίκος Μπαμπανίκος, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του προγράμματος κ. Αλέξανδρος Καπανιάρης, Μιχάλης Πούλιος και Κατερίνα Αντωνίου.
Την εκδήλωσε τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος & Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος ο οποίος απευθύνοντας χαιρετισμό αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αξία της Μεσογειακής Διατροφής και στους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.
Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης στην οποία συμμετείχαν μαθητές από τρία τμήματα του 3ου ΕΠΑΛ (Α2,Γ1,Γ2) καθώς και η Γ’ Γυμνάσιου του Άγιου Απόστολου μίλησε η διατροφολόγος κ. Μαρία Λυκομήτρου για την αξία της Μεσογειακής διατροφής για το πώς μπορούμε να υιοθετήσουμε το Μεσογειακό πρωϊνό στην καθημερινή μας διατροφή. Η κ. Μαρία Λυκομήτρου απάντησε σε ερωτήσεις των παιδιών ενώ δεσμεύτηκε να συνεχιστεί ένας κύκλος ενημέρωσης για το Μεσογειακό Πρωϊνό και με την συμμετοχή άλλων σχολείων.
Στο δεύτερο μέρος της δράσης τα παιδιά δοκίμασαν μεσογειακά εδέσματα που προσέφεραν αφιλοκερδώς ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου (μήλα Zagorin), ο Αγροτικός Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Βόλου (μερίδες μελιού), η 3Ε (φυσικοί χυμοί), το Αρτοποιείο Φιλοσόγλου Ιωάννη (διάφορα είδη ψωμιού),το Τυροκομείο Καρακάνα (φέτα και ανθότυρο). Την διακόσμηση του χώρου με φυτά ελιάς πραγματοποίησε το ανθοπωλείο Art-Fiori.
Αξίζει να αναφερθεί πως ο γενικός στόχος του πολιτιστικού προγράμματος είναι οι μαθητές να διερευνήσουν και να κατανοήσουν ενόψει των Μεσογειακών Αγώνων 2013, τα κοινά στοιχεία που ενώνουν λαούς, έθνη και πολιτισμούς της Μεσογείου. Τα στοιχεία αυτά συνδέονται με την ΓΗ (Διατροφή, Κουλτούρα, Αθλητισμός, Γλώσσα, Περιβάλλον) και τη ΘΑΛΑΣΣΑ (Ναυτική Παράδοση, Δρόμοι του Εμπορίου).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου